Forretter

Gambas Pil Pil

Pr. person:

10 – 12 pillede rejer (ikke for små)
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 – 2 hele tørrede chilipeber
salt – cayennepeber
Olivenolie

Læg rejerne i en lille ildfast skål (ca. 10 cm i diameter) – Én skål pr. person.
Læg hvidløg og chilipeber ved og drys med lidt salt og evt. cayennepeber (alt efter hvor stærkt man vil have det).
Olivenolie hældes over, så rejerne lige er dækket.
Skålene sættes i ovnen ved 225 – 250 grader, så olien kommer til at koge.
Serveres straks med hvedebrød til, som man dypper i olien, så man får det med op.

Eva’s Rejeret

2 poser frosne rejer optøes og tørres grundigt (må ikke være våde)
1 grøn + 1 rød peberfrugt i smalle, korte strimler
1 dåse flåede, hakkede tomater
1 – 2 fed hvidløg
1 lille dåse konc. tomatpuré
1/4 liter piskefløde
1 spsk. karry
1 lille tsk. chilipulver
salt + peber
hakket persille

De omhyggeligt tørrede rejer svitses i olie + smør (1½ spsk. af hver).
Karrypulver hældes over og svitses med.
Peberfrugter tilsættes – flåede tomater, tomatpuré og hvidløg tilsættes.
Det hele simrer i 5 min.
Piskefløden tilsættes og retten varmes igennem.
Smages til med salt, peber og chilipulver.
Inden servering drysses med persille. Serveres med ris eller flûtes.

Ris & Rejer

1 pakke frosne rejer optøes

1 dl ris koges ca. 15 min. i knap 2 dl vand med et nip salt.

Dressing:
1/2 dl cremefraiche 18 %
1/2 dl mayonnaise
lidt firskpresset citronsaft
friskkværnet peber
klippet purløg

Dressingen røres sammen og smages til.
Rejerne duppes tørre med lidt køkkenrulle og røres i dressingen sammen med de kogte, afkølede ris.

Serveres med lune flutes.

Tunfiskemousse

2 dåser tunfisk naturel (i vand) á ca. 200 g
200 g blødt smør
1 dl cremefraiche 18%
1 – 2 tsk citronsaft
1/2 tsk groft salt og friskkværnet peber

Hæld væden fra tunfisken. Mos tunfisken i en skål med elpisker eller gaffel. Tilsæt smør, cremefraiche, citronsaft og krydderier. Rør det hele sammen og smag moussen til. Fyld moussen i en postejform, randform eller skål. Stil den tildækket i køleskab mindst 1/2 dag. Pynt med brøndkarse før serveringen.

Leave a Reply