Kokosmuffins
(18-20 stk.)
2 æg
2 dl sukker
2 tsk vanilliesukker
125 g margarine
3/4 dl mel
4 dl kokosmel
50 g hakkede nødder
100 g hakket mørk chokolade
Æg og sukker piskes godt.
Margarinen smeltes og blandes i æggemassen ssammen med øvrige ingredienser.
Dejen kommes i små papirforme (fyld dem kun godt halvt op, da dejen hæver noget).
Kagerne bages ved 200º i 10-12 min.
Æblekage med smuldrelåg
Ingredienser
1 kg madæbler
100 g sukker
1 spsk kanel
1 dl grofthakkede, smuttede mandler
Dej:
125 g smør
125 g mel
75 g sukker
Fremgangsmåde
Æblerne udkernes, skrælles, skæres i både og lægges i et ildfast fad. Drysses med sukker, kanel og hakkede mandler.
Dejen:
smør, mel og sukker blandes og smuldres hen over fadet med æbler.
Det hele sættes i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter
Serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Lindas Kanelkage
Dej:
125 gram margarine smeltes
400 gram sukker
Røres godt sammen
½ l kærnemælk
400 g mel
3 tsk natron (el. 6 tsk bagepulver)
6-7 tsk kanel
Det hele røres godt sammen og hældes i en lille bradepande. Bagges ved 200° C i ca. 30 min.
Glasur:
50 g margarine
150 g flormelis
2 tsk vanillesukker
1 spsk kakao
4 spsk varm stærk kaffe
Røres godt sammen og kommes på når kagen er kold.
Rungstedkage
Dej:
100 g margarine
200 g hvedemel
1 æg
25 g gær
1 spsk lunkent vand
Fyld:
50 g smør
3 spsk sukker
1/2 tsk kardemomme
Margarinen smuldres i melet. Gæren røres ud i vandet og hældes i melt sammen med ægget. Dejen æltes hurtigt sammen.
Rul 2/3 af dejen ud som en plade og læg den i en smurt tærteform.
Rør fyldet sammen og bred det ud over dejen.
Rul resten af dejen ud og skær den i strimler som lægges over fyldet (som et “gitter” / fletværk).
Pensl med æg og drys sukker over.
Bages ca. 30 min. ved 200° C.
Mocca Eclairs
Dej:
2 dl vand
75 g margarine
125 g hvedemel
3 æg
Fyld:
4 dl piskefløde
2 spsk pulverkaffe
2 spsk flormelis
Glasur:
100 g flormelis
2-3 spsk stærk kaffe
Kom vand og fedtstof i en gryde og bring det i kog. Kom al melet i på én gang og rør godt sammen til dejen slipper gryden og er blank og ensartet. Tag gryden fra varmen og lad den svale lidt af. Kom æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert. Sprøjt dejen på bageplade (med bagepapir) i 8 cm lange og 3 cm brede stykker. Bag dem i ca. 25 minutter ved 200 grader. Ovndøren må ikke åbnes det første kvarter af bagetiden (så kan kagerne falde sammen).
Lad kagerne svale, men skær forinden en ridse i siden af hver kage, så dampen kan slippe ud.
Pisk fløden stiv til fyldet og smag den til med flormelis og pulverkaffe.
Rør glasuren sammen.
Kom først glasuren på kagerne og fyld dem derefter med mocca-flødeskummet.
Rabarber-Kokos Tærte
350 g rabarber i skiver
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
Dej:
125 g sukker
125 g margarine
1 æg
100 g kokosmel
60 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
Rabarberne blandes med sukker og vanillesukker.
Rør fedtstof og sukker godt sammen. Rør ægget i. Rør kokosmel, mel og bagepulver i.
Fordel halvdelen af dejen i en smurt tærteform. Forbag bunden 10 minutter ved 185 grader.
Kom de sukkerblandede rabarber over den forbagte dej. Læg resten af dejen ovenpå i klatter.
Bag tærten i yderligere ca. 40 minutter ved 185 grader.
Serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Hanne’s Cremeboller
Dej:
50 g gær
2 dl mælk
100 g margarine
1 æg
1 spsk sukker
1 spsk salt
1/2 tsk kardemomme
ca. 500 g hvedemel
150 g margarine til indrulning
Fyld:
2 æg
2 spsk sukker
3 tsk Maizena
2 1/2 dl mælk
1 tsk vanillesukker
Mælken lunes og gæren udrøres heri. De øvrige indgredienser æltes i.
Dejen rulles ud og de 150 g margarinde fordeles i skiver på halvdelen af dejen. Den anden halvdel foldes over. Rul dejen ud, fold den sammen og rul igen. Gentag dette et par gange.
Til fyldet piskes alle ingredienserne sammen i en kaserolle. Bringes i kog under piskning og koges godt igennem. Køles af. Omrøres af og til, så den ikke trækker skind under nedkølingen.
Dejen rulles ud og deles i 16 kvadrater ca. 12 x 12 cm. En klat creme lægges på hver, og bollerne foldes sammen. Sættes med sammenføjningen nedad (så de ikke går op) på en bageplade med bagepapir. Bages ca. 20 minutter ved 225 grader.
Jødekager
Dej:
110 g (1 ½ dl) sukker
175 g margarine
300 g (5 dl) hvedemel
1 tsk hjortetaksalt
1 æg
Margarinen smuldres i melet.
Sukker, æg og hjortetaksalt tilsættes.
Rulles tyndt ud og stikkes ud med et glas.
Lægges på en bageplade med bagepapir.
Pensles med æg og drysses med kanelsukker og evt. mandler.
Bages 8 – 10 minutter v. 200 grader.
Banankage
3 æg
2 dl sukker
2 tsk vanillesukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smør
1 banan
Mørk chokolade til overtræk (ca.100 g)
Æg, sukker og vanillesukker piskes hvidt og skummende.
Smørret smeltes og afkøles lidt.
Mel og bagepulver blandes sammen og vendes i dejen skiftevis med smørret.
Bananen moses og vendes i.
Hæld dejen i en smurt sandkage- eller franskbrødsform, og bag den ca. 55 minutter ved 175 grader.
Når den er afkølet, overtrækkes den med den mørke chokolade.
Kristian’s Chokoladelinser
(ca. 35 stk.)
3 æg
275 g sukker
125 g hvedemel
125 g margarine
2 tsk mandelessens
60 g hakkede nødder
60 g hakket chokolade
Alle ingredienserne piskes godt sammen med en håndmixer.
1/2 spiseskefuld af massen kommes i en lille papirform (de hæver meget under bagningen !!).
Bages ved 190 grader i 10-15 minutter.
Drømmekage fra Brovst
(bradepande)
Dej:
250 g mel
50 g margarine
300 g sukker
4 æg
2 dl mælk
3 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
Fyld:
25 g margarine
100 g kokosmel
250 g mørk farin (puddersukker)
1/2 dl mælk
Æg og sukker piskes i en skål over vandbad til en tyk masse.
Mel, bagepulver og vanillesukker blandes forsigtigt i massen.
Mælk og fedtstof varmes sammen og blandes forsigtigt i dejen.
Dejen hældes i en smurt og meldrysset bradepande.
Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Alle ingredienserne til fyldet smeltes sammen i en gryde.
Når kagen er bagt, fordeles fyldet straks på kagen.
Kagen stilles tilbage i ovnen og bages yderligere 5 minutter ved ca. 225 grader.
Krydder-Kaffe-Kage
(sandkageform)
100 g margarine
140 g sukker
2 æg
180 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
1 dl kold, stærk kaffe
Margarine og sukker røres hvidt.
Æggene røres i et ad gangen.
Krydderierne blandet i melet, som røres i dejen skiftevis med kaffen.
Bager ca. 1 time ved 170 grader.
Mira’s Kanelkage
(1 sandkageform)
4 æg
3 dl sukker
2 1/2 tsk bagepulver
1 1/2 spsk kanel
3 1/2 dl hvedemel
150 g smør/margarine
1 1/4 dl vand
1/2 dl mandelflager
margarine + rasp til formen
Kom alle de tørre ting i en food-processor. Fordel smør/margarine over i små klatter. Tilsæt æg og vand gennem tragten, mens der køres hurtigt. Kør til massen er jævn.
Hæld dejen i en smurt form drysset med rasp. Drys mandelflager over og bag kagen ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Æbletærte
Dej:
150 g sukker
150 g margarine
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk vanillesukker
2 æg
Fyld:
2 – 3 æbler i både
Kanelsukker
Sukker røres med margarine. Æggene røres i og herefter mel, bagepulver og vanillesukker.
Kommes i en smurt springform.
Æblebådene presses godt ned i dejen, og kagen drysses med kanelsukker.
Bages ca. 30 min. ved 200° C.
Der kan evt. spises creme fraiche eller flødeskum til.
Ølkage
1 flaske hvidtøl
400 g mørk farin
400-500 g mel
1 tsk (m. top) natron
1 tsk (m. top) kanel
1 tsk (m. top) stødte nelliker
1 tsk (m. top) ingefær
Det hele røres sammen og hældes i en smurt franskbrødsform.
Bages ca. 1 time ved 180 °C.
Når kagen er afkølet, skæres den i skiver, der lægges sammen med smør.
“Den du ved nok”
500 g sukker
4 æg
4 dl mælk
450 g hvedemel
4 tsk vanillesukker
3 spsk kakao
4 tsk bagepulver
300 g smeltet margarine
Sukker og æg piskes godt. Mel, vanille, bagepulver og kakao blandes og hældes i dejen skiftevis med mælken. Smelt margarinen, afkøl den og hæld den i dejen.
Fyldes i en bradepande. Bages ved 190° C i ca. 25 minutter.
Når kagen er afkølet smøres den med følgende glasur:
200 g smeltet margarine røres med
7 spsk færdig (brygget) kaffe
2 ½ spsk kakao
3 tsk vanille
100 g kokosmel
375 g flormelis
Rie’s Klejner
(bløde klejner)
500 g mel
250 g margarine
3 æg
125 g melis
1 1/4 dl mælk
50 g gær
Margarinen smuldres i melet. Mælken lunes (håndvarm) og gæren opløses heri.
Røres i melet sammen med melis og æg. Dejen hviler herefter ca 1/2 time.
Rulles ud i 1/2 cm tykkelse, skæres ud og vrides. Efterhæver til ca. dobbelt størrelse og koges i varm svinefedt.
Mormors Vanillekranse
500 g mel
375 g margarine
250 g melis
125 g mandler
1 stang vanille
1 æg
Margarinen smuldres i melet. Sukkeret blandes i. Mandler og vanillestang hakkes med krumkniv eller på foodprocessor og blandes i melet. Til sidst samles dejen med ægget og æltes godt igennem.
Køres igennem på kødmaskinen med stjerneform på. Afskæres i ca. 10 cm stykker, samles til ringe og sættes på en smurt bageplade.
Bages ca. 10 minutter ved 200° C
Mors Havremakroner
150 g smør/margarine (blødt)
200 g sukker
250 g havregryn
1/2 æg
1/2 tsk hjortetaksalt
Smør og sukker røres hvidt. Ægget tilsættes. Havregryn og hjortetaksalt røres i. Sættes på en smurt bageplade i små toppe. Bages lysebrune ved 200° C.