Lilian’s Yoghurt Frugt-Is
250 g frugt, f.eks. blåbær, hindbær eller jordbær
100 g sukker
1 spsk citronsaft
375 g (3¾ dl) yoghurt naturel
½ dl piskefløde
Frugten skylles og pureres med sukker og citronsaft.
Yoghurt og piskefløde tilsættes.
Blandingen fryses, gerne i ismaskine.
Pandekager med Daim-fyld
Pandekager :
2 dl mel
4 spsk. flormelis
2 æggeblommer
1 helt æg
1 ¼ dl mælk
1 ¼ dl fløde
50 g smeltet smør
Bland mel og flormelis med æggeblommerne og det hele æg. Pisk mælk og fløde i og kom til sidst smeltet smør i. Bag pandekagerne gyldne.
Fyld:
50 g smør
¾ dl sukker
2 tsk vanillesukker
1 æggeblomme
120 g hakket Daim
1 æggehvide
Rør smør, sukker, vanillesukker og æggeblommen godt. Tilsæt hakket Daim. Pisk æggehviden stiv og vend den i fyldet.
Rul hver pandekage med lidt fyld og læg dem i et ovnfast fad. Sæt pandekagerne I ovnen ved ca 200 grader i 8-10 minutter. Serveres med softice (vanilleis rørt med piskefløde) og evt. jordbærpuré.
Jordbær i Zabaione
(4 personer)
4 æggeblommer
100 g sukker
2 dl mousserende hvidvin
revet skal af 1 citron
Vanillesukker
1 dl piskefløde pisket til skum
I en tykbundet gryde kommes æggeblommer, sukker, vin og citronskal. Alt piskes for jævn varme, cremen må ikke koge. Så snart den er lidt tyk, tilsættes vanillesukker, og cremen afsvaler i koldt vand, som skiftes af og til. Kort før serveringen blandes den psikede fløde i.
Serveres med jordbær, der dyppes i den kolde creme.
Ymerfromage
5 blade husblas
1/2 liter ymer, tykmælk eller A38
4 spsk. sukker
1/2 stang vanille
1/4 liter piskefløde
Pynt: Hakkede valnøddekerner
Udblød husblasen i 5 min. i koldt vand.
Rør ymer med sukker og vanille.
Smelt husblasen i vandbad med det vand, der hænger ved.
Afkøles med lidt ymer og røres i resten af ymeren.
Pisk fløden stiv og vend den i ymerblandingen.
Hældes i serveringsskålen, når den er næsten stiv.
Pynt med hakkede nødder og servér med frisk eller henkogt frugt.
Mandelrand
3 dl mandler
125 g blødt smør
300 g sukker
4 æg
1 dl piskefløde
75 g rasp
Skyl og hak mandlerne fint. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør dejen godt ind imellem. Bland fløde, rasp og mandler i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld den i en smurt, raspstrøet randform. Bag mandelranden midt i ovnen ca. 70 min. ved 170 grader. Serveres f.eks. med hindbærsauce (250 g hindbær blendet med 1 dl sukker og siet) og is.
Creme Fraiche fromage
6 blade husblas
1/2 liter cremefraiche 18%
5 spsk sukker
2 tsk revet appelsinskal
ca. 1 dl appelsinsaft
1/4 liter piskefløde
pynt: appelsin i skiver
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Bland cremefraiche med sukker og appelsinskal. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblasen med appelsinsaften, og bland den i creme fraichen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i creme fraicheblandingen. Hæld fromagen i en serveringsskål, når den er næsten stiv. Stil den koldt. Pynt ved serveringen med appelsinskiver, der er skåret i mindre stykker.